Milli Şair Mehmet Akif Ersoy' u ve İstiklal Marşı’nın Kabulünü 12 Mart tarihinde bir kez daha saygıyla andık.  İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıl dönümünü konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz bir törenle kutladık.

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Gölbaşı Zübeyde Hanım Meslkei ve Teknik Anadolu Lisesi' nin tertip ettiği, "Dramatik Etkinliklerde Kullanılmak Üzere 3-6 Yaş Çocuğuma Uygun Şapka Tasarlama" yarışmasına katıldı. Yarışmada okulumuzu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Nüket GÜNERİ, Atölye Şefleri Nesrin BAKIRTAŞ ve Feray SERDAR danışmanlığında öğrencimiz Deren Ela BIÇAK temsil etti. Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN de Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımıza destek vermek üzere yanlarındaydı. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

06 Mart 2024 tarihinde, 3. ders saatinde "Sağlıklı ve Dengeli Beslenme" konulu bir eğitim düzenlendi. Tüm öğrencilerimizin katıldığı eğitim konferans salonunda yapıldı. Eğitimi Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve Biyoloji öğretmenimiz Melda BEŞOĞUL tarafından verildi. Eğitimde, Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme, temiz ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi vurgulandı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem Rehberlik Hizmetleri Okul Yürütme Komisyonu toplantısı Okul Rehber Öğretmeni Sare Mavi başkanlığında 01/03/2024 tarihinde yapıldı.

Şbt

5. ders saatinde, 28 Şubat Sivil Savunma Günü sebebiyle tatbikat yapıldı. Çalan siren sesi ile birlikte sınıflarda derste bulunan öğrenciler önce çök-kapan-tutun pozisyonu aldılar. İkinci siren sesinin ardından okul tahliye tatbikatı başladı. Öğrenciler hızlıca sınıflarından çıkarak toplanma alanına gittiler. Tatbikatın ardından konferans salonunda toplanan öğrencilerimize, Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmenlerimizden Uğur EKER tarafından Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

28 Şubat Sivil Savunma Günü

Şbt

2024 Kariyer Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle birlikte Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesine ziyarette bulunduk. Öğrencilerimiz Kariyer Günleri etkinliklerine tanıtım için gelen firmalarla görüşmeler yapıp sektör hakkında bilgi edindi. Staj çalışmaları başta olmak üzere sektörde yer edinebilecekleri firmaları tanıma imkanı buldular.

Şbt

12 Mart İstiklal Marş'ının Kabulü,18 Mart Çanakkale Zaferi ve 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlamaları için ön hazırlık toplantısı Okul Müdürü yardımcımız Fazilet TURNA başkanlığında 22 Şubat 2024 Çarşamba günü yapıldı.

Şbt

22-25 Şubat 2024 tarihleri arasında Altınpark Fuar alanında yapılan Anadolu'dan Dünyaya Kahvaltı Fuarına Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Z Kuşağı çikolatamız ile katıldık.

Şbt

Okulumuz Kontenjan Belirleme Komisyonu tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için kontenjan belirleme toplantısı yapıldı. Toplantı sat 12.00 de toplantı salonunda okul müdürümüz Cem Yaşar İPİN başkanlığında yapıldı.

Şbt

Okulumuz hazırladığı proje ile ERASMUS+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu 2024 (4. Dönem) Yılı için konsorsiyum üyesi olmaya hak kazanmıştır. Proje yürütücüleri Müdür Yardımcımız Fazilet TURNA ve  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmenimiz Nazife KARSLI' ya emekleri için teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülke genelinde büyük acıya sebep olan deprem felaketinin yıldönümü nedeniyle bir anma töreni düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde Coğrafya öğretmenimiz Oral ÇİÇEK bir konuşma yaptı. Deprem anında yapılması gerekenlerin anlatıldığı video izlendi.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem olağan genel kurul toplantısı 05.02.2024 tarihinde Okul Müdürümüz Cem yaşar İPİN başkanlığında yapıldı. Toplantıda Emekli olaack olan öğretmenlerimiz Ayşe Gök ile Asuman ŞAHİN ile Mersin'e tayin olan Canan SEVER öğretmenlerimize Okul müdürümüz tarafından plaket verildi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi okul bahçesinde yapılan tören ve ardından karne dağıtımı ile sona erdi.

Ara

Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme etkinlikleri kapsamında 2024 Michelin Tavsiye listesine girmiş Bodrum Malva Restaurant şefleri, Necmi Ağaç ve Tuğberk Bakırcı'yı okulumuzda ağırladık. Şeflerimiz öğrencilerimize, mesleki kariyer yolculuklarını ve Malva Restaurantın Michelin Tavsiye Listesine giriş serüvenini anlattılar. Devamında mutfak atölyemizde bizlere "Avokado Karides" ve "İsli Yoğurtlu Kök Sebze" yaptılar. Öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimine katkılarından dolayı, kendilerine okulumuz adına teşekkür ederiz.