May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir' de yapılan devlet törenine katıldık.

May

13 Mayıs 2024 Pazartesi günü, 8. sınıf öğrencilerine okulumuzu ve alanlarımızı tanıtmak üzere,  Or-An Perihan İnan Ortaokulu' nu ziyaret ettik. Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN, okul rehber öğretmenimiz, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Nüket GÜNERİ, Moda Tasarımı Alan Şefi Mine ARIKAN, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni İlker KARAOĞLU, Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Hamide KÖRPE tarafından gerçekleştirilen ziyarette alanlarımız ve okulumuz hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladık. 8. Sınıf öğrencilerinin ilgi ile izlediği tanıtım toplantısında göstermiş oldukları misafirperverlik sebebiyle Or-An Perihan İnan Ortaokulu Müdürü Sayın Ersin Eren AKGÖZ' e ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

9 Mayıs 2024 tarihinde Gazi Mesleki Eğitim Merkezi uhdesinde 6.sı düzenlenen Geleneksel Kebap Yarışması ve Gençlik Şölenine okulumuzun Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı da katıldı.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni İlker KARAOĞLU danışmanlığında, 11.sınıf öğrencilerimizden Erva YÜSEL ve Adem AYDEMİR Hatay Tepsi Kebabı ile yarışmada yerlerini aldılar.

Gençlik şölenine ve yarışma heyacanına okul müdürümüz Cem Yaşar İPİN, müdür yardımcımız Özgür KILIÇLI, alan öğretmenlerimiz Ebru H. KESKİNKILIÇ ve Tuğba AKDOĞAN ile Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı 10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz de eşlik ettiler.

May

Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahar Turnuvaları kapsamında, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Şemsi Derya ÜNAL tarafından düzenlenen voleybol müsabakaları tamamlandı. Müsabakalar sonucunda 11I Sınıfı birinci, 10G Sınıfı ikinci, 9A Sınıfı üçüncü oldu. Turnuvaya katılan tüm sınıfları ve öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen öğretmn ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullar Arası 25.Tiyatro Şenliği kapsamında, Turgut ÖZAKMAN tarafından yazılan "Pembe Evin Kaderi" isimli tiyatro oyunumuz okulumuz Edebiyat Öğretmenleri Dilan Ulaş YILMAZ ve Sema BOZKURT'un yönetmenliklerinde öğrencilerimiz tarafından sergilendi. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürlerimizden Faruk ÖZDEMİR, İlçe Tiyatro Jüri üyelerimiz Memnune H.UĞUR Belgin ŞAVLI, Name SARIOĞLU, Berna VAİZOĞLU,Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürlüğümüzden Günsel BAYKURT, Göknur GÜNDÜZ, Derviş KOÇ,  Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan ÖNAL Bahçelievler 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mukaddes KOŞUCU' nun da izleyiciler arasında yer aldığı tiyatro oyunumuz çok beğenildi. Emeği geçen okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

20. Ankara Kitap Fuarı 26 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde ATO Congresium Kongre Sergi Sarayı’ında kitapseverlerle buluşuyor. Biz de öğrencilerimizle brlikte kitapların büyülü dünyasını gezmeye gittik.

Fiziksel uygunluk testleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Şemsi Derya ÜNAL tarafından yapıldı.

Kut'ül Amare Zaferi törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Okulumuz Tarih Öğretmeni Özlem Şehrinaz ŞAHİN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Törenimiz coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı önemli bir yere sahip olan milli bayramlarımızdandır. Bu özel günü biz de coşkulu bir törenle, keyifle kutladık.

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasından kupa ile dönen ekibimiz kazandıkları kupayı okulumuzda görev süresi dolan ve Temmuz ayında görevine bir başka okulda devam edecek olan Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN' e hediye ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'na katılan ekibimiz kupa ile döndü.

3-5 Nisan 2024 tarihleri arasında okulumuzda satranç turnuvası düzenlendi.Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak kalabalık bir iftar sofrasında bir araya geldik.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında İşletmelerde Beceri Eğitimi yapacak Bilişim Teknolojileri Alanı 11. sınıf öğrencilerimizin velileri ile bilgilendirme toplanstısı yapıldı. Çevrimiçi toplantı araçları kullanılarak gerçekleştirilen toplantıda "İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin işleyişi, kuruluşlara ne şekilde başvuru yapılacağı, işletme seçerken nelere dikkat edileceği" gibi konularda velilere ve öğrencilere bilgi verildi.