Haz

Moda Tasarımı alanı öğrencilerimiz alan öğretmenleri Mine ARIKAN, Ayşe OZAR, Ayla YILMAZ ile birlikte, 1938 yılından beri kaliteli kumaşlar üreten SCABAL firmasının Türkiye temsilciliğine ziyarette bulundular. Öğrencilerimiz gezi esnasında mesleki bilgi ve becerilerine katkıda bulunurken, kariyerine terzilik alanında devam etmek isteyenler iş fırsatları da yakaladılar.

Haz

Okulumuzun isim annesi Aliye Yahşi Hanımefendi'yi ölüm yıl döneminde 1 Haziran tarihinde okulumuz konferans salonunda saygıyla andık. Okul Müdürümüz Cem Yasar İPİN yaptığı konuşmada Türk Kadınının çağdaşlaşması için Aliye yahşi Hanımefendi'nin verdiği emekleri anlattı.

Haz

29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.

May

Etik Günü Panomuz öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanmıştır.

May

Okulumuzun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile protokolü olan Başkent Aşçılar Derneği ve Turizm Derneği, Tafed ve Ankara Valiliğinin ortak düzenlediği Türk Mutfağı Haftasına festivaline okulumuz 10.sınıf genç şef adayları ile  katılarak, etkinlikller yaparak, meslek yaşamlarına katkılar sağlamışlardır.

May

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı' nı coşkulu bir törenle kutladık.

May

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında mezun olacak 12. Sınıf öğrencilerimizle birlikte Anıtkabir' i ziyaret ettik. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk' e bir kez daha minnetlerimizi sunduk.

May

Çankaya İlkyardım Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Fadime KARAHİSAR öğrencilerimize ve velilerimize "İlkyardım Semineri" verdi.

May

Çankaya İlçe milli Eğitim Müdürlüğü 24. Okullar Arası Tiyatro Şenliği kapsamında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi' nin sergilediği "Kibarlık Budalası" isimli tiyatro oyununu izledik.

May

"Çankaya Okullar Arası 24. Tiyatro Şenliği" kapsamında okulumuz Fizik Öğretmeni Canan SEVER'in okulumuz öğrencileriyle birlikte hazırladığı "Ah Şu Gençler/ Ah Şu Büyükler" adlı oyunumuz sergilendi. Oyun Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN'in konuşmasıyla başladı.  Oyunumuzu Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Çetin ADIYAMAN, Methi ÇELİK, Haydar KILIÇ, Şenay SERİN,Abdullah ÇEREZCİ, Jüri Üyeleri Memnune UĞUR,Güzin TEKSOY, Dilek SÖNMEZ GENÇ, Okulumuza ev sahibliği yapan Bahçelievler 100.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emine KILIÇ, Ayrancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf GÖBÜL, Bahçelievler Anadolu Lisesi müdürü Bayram DAĞDELEN, Kılıçali Paşa İlkokulu Müdürü Mehmet ÇALIŞKAN, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Yüksel Laçin, Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılarından Özay GÜNDÜZ ve Nesrin YÜCE ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli şefleri, Dikmen Nevzat AYAZ MTAL ile Çiğdem Anadolu Lisesinin değerli öğrenci ve öğretmenleri izlediler.

May

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullar Arası Tiyatro 24. Tiyatro Şenliğinde biz de varız. Tek perdelik oyunumuzu izlemeye bekleriz.

May

Bilişim, bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kuran en önemli etkendir. Her yıl Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) ülkemizde “Bilişim Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Kut'ül Amare Zaferi törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Öğretmenimiz Mustafa Mehmet Güler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Törenimiz coşku il kutlandı.