Ekm

Ostim Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan, "Ostimtech Akademisyenleri Liselilerle Buluşuyor Semineri" ile ilgili program bilgileri

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ekm

Türk Kızılay'ını ve faaliyet alanlarını gelecek nesillere tanıtmak, Kızılaycılık bilincini geliştirmek amacıyla 29 Ekim- 04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasına ilişkin detayların https://www.kizilay.org.tr/Kizilayhaftasi adresinden ulaşılabilecektir.

İlgili yazı için tıklayınız.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ve 2 Kasım 2019 tarih ve 30936 sayı ve Resmi Gazetede yayımlanan Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliğince 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları spor yarışmaları yapılacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ekm

"Öğretmenler Güzel Sanatlarla Buluşuyor" Temalı resim sergisi düzenlenecektir.planlanan resim sergine katılmak isteyen öğretmenlerinizin eserlerini 15 Kasım 2021 Tarihine kadar İlçemiz Özel Büro şubesine(yarışmalar/etkinlikler) göndermeleri gerekiyor.

Ekm

Bursa ili Yıldırım ilçesi Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Müdürlüğünce Türkiye geneli resmi ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmen öğrencilere yönelik Yaşadığımız Şehrin Güzellikleri konulu " Ulusal Şiir (Koşma) Yarışması"  düzenlenecektir.Duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/19 bağlantısından ulaşılabilecek olan ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.

Ekm

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından ilimiz geneli resmi/ özel eğitim kurumlarında öğrenim gören ortaöğretim (lise) 11.ve 12.sınıf  öğrencilerine yönelik  ekli şartname esasları doğrultusunda "Bangabandhu ve Bangladeş" konulu kompozisyon yazma yarışması düzenlenecektir.

Ekm

Millî birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı millî bayramların coşkusunu yaşatmak, devlet, vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini güçlendirmek, Millî Mücadele, istiklal ve istikbal bilincini öğrencilerimizde sağlıklı bir şekilde oluşturmak amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması düzenleniyor.

Ekm

021 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri programına alınan Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkâr zümresinin piri olarak kabul edilen, çok yönlü bir ilim ve fikir insanı "Ahi Evran'ın Doğumunun 850.Yıl Dönümü" kapsamında ilgi Genelge doğrultusunda Ülke genelinde resmi ve özel tüm lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında Ahilik " Cömertlik ve Dürüstlük "  Konulu Resim Yarışması düzenlenmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda ekli şartname esaslarına göre yapılacak olan resim yarışmasına ayse.meb.gov.tr adresinden başvuru yapılacaktır.

Ekm

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı" özel sektör, sivil toplum kuruluşları, Polonya Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Koleji'nin sağladığı burs destekleri ile sürdürülmekte olup bu kapsamda burs almaya hak kazanan kişiler Avrupa Koleji'nde (College of Europe/College d'Europe) 1 senelik yüksek lisans egitimi alma imkânına sahip olmaktadırlar.

Burs başvuruları için gerekli şartlar ekte sunulan burs duyurusunda  yer almakta olup, son başvuru tarihi 19 Ocak 2022 olarak belirlenmiştir. Burs programına ilişkin duyuru ve ayrıntılı bilgi Avrupa Birliği Başkanlığının internet sitesinde (https://www.ab.gov.tr/52731.html) yer almaktadır

Ekm

Okulumuzun 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı 29/10/2021 tarihi saat 11.00' de okulumuz konferans salonunda aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere yapılacaktır.

Ekm

Atilla İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından, "Gelecekte Yapay Zeka ile İnsan" konulu kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Yarışma duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/19 bağlantısından ulaşılabilir.

Ekm

8 ve 12. Sınıflardan sonra 7 ve 11. sınıf öğrencileri de ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamına alındı.

2021 Yılı Mevlid-i Nevi Haftası Etkinlikleri

T.C. Çankaya Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü'nün  2021 Yılı Mevlid-i Nevi Haftası Etkinlikleri  kapsamında "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konusunun ele alındığı kompozisyon ve şiir yarışmasını düzenlenecektir.

Eyl

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçemiz iş birliğinde; "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Etkinlikleri " " kapsamında şartname esasları doğrultusunda  ilimiz resmi/ özel ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri arasında resim, şiir, kompozisyon yazma yarışmaları düzenlenecektir.

Eyl

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde; "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri" kapsamında şartname esasları doğrultusunda  ortaöğretim (lise) öğrencileri arasında ise kompozisyon yazma yarışması düzenlenecektir.