Okulumuz Pratik Kiz Sanat Okulu olarak 1995 yılına kadar zor şartlarda eğitimine devam etti. 1994 yılında aynı arsa üzerine Aliye Yahşi Hanım Efendi tarafından temeli atılarak 1 yıl gibi kısa bir sürede binanın yapımı tamamlandı. 8 Mart 1995 "Dünya Kadınlar Gününde" zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Aliye Yahşi Kız Meslek Lisesi kimliği ile, okul eğitim ve öğretime açıldı. Okulun sadece kız öğrencilerin eğitimiyle sınırlı kalmaması düşüncesiyle, 1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığı onayı alınarak adı Aliye Yahşi Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak değiştirildi. 2009 yılında okulumuzun adı Aliye Yahşi Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun adı Aliye Yahşi Mesleki  ve Teknik Anadolu lisesi olarak değiştirildi. 2016-2017 Eğitim öğretim yılından itibaren karma eğitime geçilmiştir.