T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ ÖĞRENCİ KIYAFETLERİ

BALGAT ALİYE YAHŞİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KIYAFET UYGULAMASINA YÖNELİK TALİMAT

BALGAT ALİYE YAHŞİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KIYAFET UYGULAMASINA YÖNELİK TALİMAT

 

MADDE 1 – Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik esaslarına göre Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esaslar düzenlenmiştir.


MADDE 2 – (1) Yönetmeliğin 4'üncü ve bu talimatın 3'üncü maddesinde yer alan sınırlamalar dışında öğrenciler; okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacaktır. Ancak Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik esaslarına uygun olarak; Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 3'üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti belirlenmiştir. Bu çerçevede Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri;

 

(2) Öğrencilerin güvenliğini sağlamak ve Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aidiyeti artırmak maksadıyla 2019/2020 Eğitim öğretim yılından başlamak üzere  tüm  öğrencilerinin belirlenen bu kıyafetleri giymeleri ve bu kurala uymaları esastır.

 

Kılık ve kıyafet sınırlamaları

 

MADDE 3 – (1) Öğrenciler;

 

a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,

 

b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,

 

c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,

 

ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,

 

d) Okulda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.

 

Yaptırımlar

 

MADDE 4 – Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik ve bu doğrultuda hazırlanmış Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kıyafet uygulamasına yönelik talimat hükümlerine aykırı hareket eden öğrencilere 07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 157 ve devamındaki madde  hükümleri uygulanır.

            Tüm öğrenci velileri öğrencilerini belirlenen kılık kıyafet kurallarına uygun olarak okula göndermeye ve kontrollerini gerçekleştirmeye  vazifelidir.

 

KIŞ KIYAFETİ:  SİYAH PANTOLON ( KUMAŞ, KANVAS, KOT)

                            SİYAH-LACİVERT UZUN KOL SWEAT

                            SİYAH-LACİVERT HIRKA-MONT

 

YAZ KIYAFETİ:  SİYAH PANTOLON ( KUMAŞ, KANVAS, KOT)

                        BEYAZ-SİYAH KISA KOL TSHIRT

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.08.2019 - Güncelleme: 04.12.2019 16:41 - Görüntülenme: 718
  Beğen | 1  kişi beğendi