ADAY ÖĞRENCİ

Mesleki ve Teknik Eğitim; sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmektir. Mesleki ve Teknik Eğitim süreci le ilgili bilgi edinmek için tıklayınız.

Bakanlığımızca hazırlanan «Mesleğim Hayatım» adı ile https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanan mesleki rehberlik, kariyer planlama, meslek alanları, mesleğin özellikleri, iş olanaklarını, yerleşilebilecek yükseköğretim programları ile meslek alanları hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Meslek alanları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için http://www.alantercihleri.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Sayfada meslek alanları hakkında bölüm öğrencisi, bölüm öğretmeni ve eğitim danışmanının görüşleri ile meslek alanlarının bulunduğu okul/kurumlara ait bilgiler de yer almaktadır.

Okulumuz hakkında genel bilgiler için tıklayınız.

Okul kadromuza ulaşmak için tıklayınız.

Alanlarımız:

Bilişim Teknolojileri Alanı             Fotoğraf Galerisi
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı           Fotoğraf Galerisi
Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı           Fotoğraf Galerisi
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı           Fotoğraf Galerisi

Liselere Adrese Dayalı Öğrenci Kaydı Nasıl Oluyor?

Ortaöğretime geçiş sistemine bağlı olarak yapılan yerleştirme ve kayıt işlemleri şu yollarla yapılabiliyor;

a) Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların açık kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre,

b) Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okulların açık kontenjanlarına, tercihe bağlı olarak, (Lise kayıt alanına göre tercih listeleri ve detayları, kayıt dönemlerinde E-Okul sisteminden yayınlanıyor.

Mevzuata göre: Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, haziran ayının üçüncü haftasının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

Kayıt işlemleri sırasında herhangi bir belge talep edilmez.

Yayın: 06.06.2020 - Güncelleme: 18.04.2022 17:02 - Görüntülenme: 2209