24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ COŞKULU BİR TÖRENLE KUTLADIK

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu yıl da bu özel günü büyük bir coşku ile kutladık.

Okulumuzda uzun yıllar hizmet vermiş ve emekli olmuş öğretmenlerimizin de misafir olarak katıldığı kutlama törenimiz saat14.45' te Konferans Salonumuzda başladı. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN yaptığı duygu dolu konuşmada " Öğretmen olmak tahammül ikliminde yetişip boy vermektir. Açacak bir gül için bin yıl beklemektir, geleceğe dokunabilmektir. Devletin bağımsızlığının timsali olabilmektir. Kara tahtanın başında ağartmaya çalışmaktır tüm ulusun yazgısını. Başkalarını mutlu etmenin büyüsüne inanmaktır." dedi. Emekli öğretmenlerimizden Sevim ÇELİK ve Nurten PESEN yaptıkları konuşmalarda öğretmenlik mesleğini ne kadar özlediklerini dile getirdiler. Uzakta oldukları için törenimize katılamayan öğretmenlerimiz gönderdikleri videolarla aramızdaydı. Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN' in babası Emekli Öğretmen Dursun İPİN de bizler için hazırladığı video ile günümüzü kutladı. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmenimiz Ayşe GÖK udu ve güzel sesi ile bize keyifli anlar yaşattı. Seğmenler gösterileri ile, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimizden Sena AVCI piyano dinletisi ile, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencilerimizden ELÇİM KUL El Sanatları öğretmenimiz Nilüfer TOPÇU YELLİ öğretmenimizin klavyesi eşliğinde söylediği şarkılarla törenimize renk kattılar. Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN' in yetiştirdiği eski öğrencilerinden İbrahim ÖZER' in bağlaması ve güzel sesi ile seslendirdiği türkülerine eşlik ettik.  Okul müdürümüz bizler için hazırlanan hediye paketlerini hepimizi tek tek sahneye çağırarak takdim etti. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimizden oluşan müzik grubumuzun saz ve sesleri eşliğinde Seğmenlerimizin gösterisi ile törenimiz son buldu. Bu coşkulu törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yayın: 24.11.2021 - Güncelleme: 25.11.2021 01:51 - Görüntülenme: 683